Winkelcentrum toneel van grote brandweeroefening

Hoogezand – Het winkelcentrum was maandagavond het toneel van een grote brandweeroefening. De oefening vond plaats samen met medewerkers van winkelcentrum de Hooge Meeren en de bedrijfshulpverlening van de Albert Heijn.

In de ondergrondse parkeergarage stonden een viertal auto’s in brand, vanwege de brand moest de Albert Heijn ontruimd worden, dit werd gedaan door de bedrijfshulpverlening van het bedrijf. Omdat de winkel wel gewoon open was voor normale klanten, werd het ‘winkelend publiek’ dat het pand moest verlaten gespeeld door leden van de jeugdbrandweer.

De autobrand was inmiddels ‘doorgeslagen’ naar het magazijn en het dak en een leegstaande ruimte waar een brandend ‘drugslab’ werd aangetroffen.

Vanwege de omvang van het incident kwamen drie blusvoertuigen en een hoogwerker van brandweer Hoogezand ter plaatsen. Brandweer Baflo voedde de voertuigen met water dat 150 verderop uit het Kieldiep werd gehaald middels het groot water transport.