Zaterdag jeugdbrandweerwedstrijden in Hoogezand

Aanstaande zaterdag 9 maart organiseert Jeugdbrandweer Hoogezand de onderlinge wedstrijden voor alle jeugdbrandweerposten in de provincie Groningen. Naast onze 3 eigen teams, doen er ook 3 teams uit Oldambt, 2 teams uit Zuid Groningen, 2 teams uit Westerkwartier en 2 teams uit Delfzijl mee. Deze 12 teams gaan in twee leeftijdsklasses een incident op lossen. Zij worden beoordeeld op samenwerking, veilig werken, het goed uitvoeren van de juiste techniek en tactiek en dat alles ook nog zo snel mogelijk. Dit zal beoordeeld worden door en jury en na hun inzet krijgen ze een terugkoppeling hoe het is gegaan. Deze dag staat in het teken van het leren om een inzet zo goed mogelijk te doen zodat de teams goed voorbereid richting de landelijke kwalificatiewedstrijden van Jeugdbrandweer Nederland kunnen.

Maar tegelijk wordt het ook wel als Groninger kampioenschap gezien en mogen twee teams zich aan het einde van de dag Groninger kampioen noemen.

Wilt u komen kijken? Dat kan, we zijn vanaf 08.00 uur bezig tot circa 17.30 uur. De wedstrijdlocatie is nog geheim en dat houden we graag zo. U kunt zich daarom melden bij de brandweerkazerne aan de Rembrandtlaan 8 in Hoogezand. Vanuit daar wordt u verwezen naar de wedstrijdlocatie.