Raadsleden (her)ontdekken Noordbroek: een inspirerend bezoek

Afgelopen zaterdag was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek in het dorp Noordbroek. Dit als onderdeel van de dorps- en wijkbezoeken die de raad regelmatig aflegt om de gemeente nog beter te leren kennen. In Noordbroek hebben de raadsleden meer gehoord over de wensen, zorgen en initiatieven van inwoners in het dorp. Het bezoek is medevoorbereid door de Dorpsadviesraad Noordbroek.

Rondwandeling door het dorp
De raadsleden hebben een rondwandeling gemaakt door het dorp langs verschillende locaties en initiatieven. Zo is er gesproken over de verkeerssituatie in het dorp, over de staat van de speeltuinen en over de beoogde woningbouw op de NAM-locatie. In woonzorgcentrum Gockingaheem werd een presentatie gegeven over de toekomst van de ouderenzorg en gesproken met bewoners. Afsluitend was er een lunch in MFC de Noordsuythoeve met ruimte voor informeel gesprek. De raadsleden vonden het een inspirerend bezoek waarbij zij veel nieuwe dingen hebben geleerd en gehoord over het dorp. Dit kunnen zij meenemen bij hun werkzaamheden in de raad.

Vijfde dorps- en wijkbezoek
Het bezoek aan Noordbroek was het vijfde dorps- en wijkbezoek van deze raad. De raadsleden hebben eerder al Woldwijck, Kolham, de Schilddorpen (Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem) en Meeden en Muntendam bezocht. In de komende periode zal de raad ook langsgaan in andere dorpen en wijken in de gemeente.