Campagne Heel Nederland Leest van start

Woensdagmiddag ging de campagne Heel Nederland Leest van start. Dit jaar staan de boeken ‘Sonny Boy’ door Annejet van der Zijl (voor volwassenen) en ‘Het Pungelhuis’ door Annet Huizing (voor kinderen) centraal. In Midden-Groningen ging de actie van start in de bibliotheek door het aanbieden van deze boeken aan burgemeester Adriaan Hoogendoorn en kinderburgemeester Belinay Babuscu.

Campagne
Heel Nederland Leest is een campagne om het lezen van boeken te bevorderen. De campagne duurt de hele maand november en wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Dit jaar is het boek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl, gekozen als campagneboek. Het boek is een echte bestseller, inmiddels is het al honderdduizenden keren verkocht. Het boek is nu deze maand voor iedereen, ook niet-leden, gratis op te halen in de bibliotheek.
Alle leerlingen in groep 7 en 8 en de onderbouw van het vmbo lezen dit jaar tijdens Heel Nederland Leest junior het boek ‘Het Pungelhuis’ van Annet Huizing. Na het lezen van dit mooie verhaal gaat de klas in gesprek over het verhaal en leren ze discussiëren over de thema’s uit het boek.

Belang van lezen
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn:” Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! En dat is zo ontzettend belangrijk. Net zoals het belangrijk is om je te verdiepen in het leven of de cultuur van een ander. Dat helpt enorm om meer begrip voor elkaar te krijgen en elkaars mening te respecteren. Juist in deze tijd waarin we elkaar zoveel verbaal maar ook fysiek aanvallen. Het boek Sonny Boy is ook een heel actueel geschenk. Het gaat over de discriminatie die het gezin ondervindt, maar ook over de gruwelijke gevolgen als ze in de Tweede Wereldoorlog Joodse onderduikers in huis nemen. Ik wil iedereen dan ook aansporen om dit boek op te halen in de bibliotheek en het meteen te gaan lezen.”