Huldiging Nederlands kampioen dansteam The Legacy

Leden van dansschool The Legacy hebben op 12 juni 2023 in de divisie Hiphop Rules 12-17 level 6 het Nederlands kampioenschap behaald in Steenwijk. Hierdoor hebben zij zich ook geplaatst voor het Europees kampioenschap en wereldkampioenschap in 2024. Voor deze prestatie heeft wethouder Annemiek Hoesen hen op 30 oktober gehuldigd in de Europahal in Hoogezand.

Dansschool The Legacy
Dansschool The Legacy heeft meerdere demoteams die al jaren in de top 3 van Nederland staan. En ook op Europees en Wereld niveau doen ze het goed. Er zijn verschillende teams binnen de dansschool met meerdere Nationale maar ook Europese titels op zak. Ook hebben ze met een van de teams deelgenomen aan het WK Hiphop in Orlando, Amerika.
Nederlands kampioen Hiphop Rules
Tijdens de finale waaraan de top vijf crews van Nederland deelnamen kwamen ze als beste naar voren in de divisie Hiphop Rules 12-17 level 6.
De deelneemsters waren: Charissa Pijl, Ilana Silvester, Malejah Liu, Marit de Wilde, Nataly Mulder, Nika Yengibaryan ,Nicki-Djo Cordes, Renate Borger, Amelie Alma, Amber de Lange

Wekelijks krijgen zij 3 uur training van trainers Quinty Pattiwael en Everuengel Simmons.

Wethouder Annemiek Hoesen: “De dansteams van The legacy laten zien hoe leuk en gezellig samen sporten kan zijn. Op elk niveau kun je aanhaken en plezier beleven aan de lessen. Ik ben trots op de resultaten die dit dansteam daarbij heeft behaald en wens ze veel succes bij de kampioenschappen volgend jaar!