Succesvol Innovatiefestival Midden-Groningen

Op maandagochtend 16 oktober werd het Innovatiefestival Midden-Groningen feestelijk geopend door wethouder Hoesen op het dr. Aletta Jacobs College. Technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Tegelijkertijd is er een tekort aan arbeidskrachten in de techniek. Jongeren uit Midden-Groningen hebben daarom van 16 t/m 20 oktober kennis gemaakt met de wereld van techniek en innovatie tijdens het Innovatiefestival Midden-Groningen. De hele week stelden bedrijven in Midden-Groningen hun deuren open om aan jongeren te laten zien hoe leuk het is om te kiezen voor techniek.

Het Innovatiefestival
Tijdens dit jaarlijkse festival in Midden-Groningen bezoeken basisschoolleerlingen de afdeling techniek van het Aletta voor een workshop, krijgen de leerlingen een rondleiding in een regionaal bedrijf en gaan ze aan de slag met ontwerpen in het e-LAB van de bibliotheek. Het Innovatiefestival Midden-Groningen is een samenwerking tussen het dr. Aletta Jacobs College, het basisonderwijs, Biblionet Groningen, de gemeente, BWRI en het regionale bedrijfsleven.

Rondleiding of aan de slag bij bedrijven
Bij de bedrijven kregen leerlingen van groep 8 een rondleiding, of gingen ze aan de slag. Ook op het dr. Aletta Jacobs College en bij het eLAB werd er met de schoolklassen gewerkt aan een project. Er werd gedacht, ontworpen en gemaakt: “We kunnen terugkijken op een geslaagde week, er is veel ontdekt en ook veel plezier gemaakt. Wie weet een mooie start voor een loopbaan in techniek en innovatie”, aldus Rense Veenstra, docent Produceren, Installeren en Energie aan het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Deelnemende bedrijven/organisaties aan het Innovatiefestival 2023
De bedrijven/organisaties die dit jaar meewerkten zijn:
AP Nederland, Bakkerij Borgesius, Eekels Technology, IBOR gemeente Midden-Groningen, Kikkoman Foods, Lefier, Nijburg Klimaattechniek, Sportcentrum De Kalkwijck, SSPB Praktijkcentrum Bouw, St. Historische Scheepswerf Wolthuis, Theater Kielzog