College vergadert op locatie in Foxhol

Dinsdag 26 september vergaderden burgemeester en wethouders in MFC De Klabbe in Foxhol. Na de wekelijkse vergadering van het college, gingen burgemeester en wethouders in gesprek met afgevaardigden van de Vereniging Dorpsbelangen Foxhol, de werkgroep Leefbaar, een van de vrijwillige beheerders van dorpshuis De Klabbe en de nieuwe directeur van openbare basisschool W.A. Scholtenschool over onderwerpen die in het dorp spelen. Onder andere over het belang van het dorpshuis voor Foxhol waar met veel enthousiasme vele activiteiten georganiseerd worden, de samenwerking met AVEBE als goede buur en het nog te maken dorpsplan. Daarna volgde een gezamenlijke rondwandeling door Foxhol langs plekken die de vereniging Dorpsbelangen aan het college wil laten zien. Burgemeester en wethouder vergaderen vaker buiten het Huis van Cultuur en Bestuur. Later dit jaar gebeurt dit nog een aantal keer.

Foxhol
In Foxhol staat MFC De Klabbe, het dorpshuis als kloppend hart van het dorp. Hier worden veel laagdrempelige activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het dorpshuis is bijna iedere avond volgeboekt. De Klabbe wordt beheerd door een kleine groep vrijwilligers. Een landelijk fenomeen dat ook terug te zien is in Foxhol is dat het steeds meer moeite kost om vrijwilligers te vinden voor bestuursfuncties van het verenigingsleven in het dorp. Ook hierover spraken burgemeester en wethouders met de Vereniging Dorpsbelangen en de vrijwilligers MFC De Klabbe.
Daarna spraken ze over wensen in het dorp, waaronder een mooie groene zone tussen het dorp en het industrieterrein. Foxhol start binnenkort met het maken van een eigen dorpsplan voor de toekomst van het dorp.

Vergaderen op locatie
Door regelmatig buiten het Huis van Cultuur en Bestuur te vergaderen wil het college van burgemeester en wethouders nog meer in contact komen met inwoners en organisaties in de dorpen en wijken. Dit kan rondom thema’s die spelen, voorbereiding op besluiten die genomen moeten worden of dat inwoners en organisaties iets willen laten zien waar ze trots op zijn.