Burgemeester Adriaan Hoogendoorn stopt medio 2024

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft besloten dat hij aan het einde van de ambtsperiode van zes jaar stopt als burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Dat heeft hij laten weten aan de Commissaris van de Koning en de gemeenteraad. Na 50 jaar werken, waarvan de laatste dertien jaar als burgemeester, vindt hij het dan tijd om het stokje over te dragen aan een opvolger. Adriaan Hoogendoorn blijft burgemeester van Midden-Groningen tot het aflopen van zijn termijn in juli 2024. De gemeenteraad kan nu de zoektocht naar een nieuwe burgemeester opstarten.

Adriaan Hoogendoorn: “Ik heb hier de afgelopen tijd veel en serieus over nagedacht. Deze gemeente heeft nog een aantal grote opgaven en er is nog genoeg te doen. De afgelopen vijf jaar heb ik me met hart en ziel hiervoor ingezet. Ik ben blij om te zien dat er veel in ontwikkeling is in de gemeente. We hebben meer mogelijkheden gecreëerd om te investeren in de toekomst van onze inwoners en in het bijzonder ook voor onze jongeren. Ik ben straks ruim 66 jaar en heb dan al 50 jaar gewerkt. Ik heb voor mezelf geconcludeerd dat het tijd wordt om er een punt achter te zetten.
Gelukkig is het nog niet zover. De gemeenteraad heeft nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester. En ik blijf gewoon tot het einde van mijn ambtstermijn en zet me ook het komende jaar voor 200% in als burgemeester van onze mooie gemeente.”

Op zoek naar een nieuwe burgemeester
De gemeenteraad gaat op zoek naar een opvolger voor burgemeester Hoogendoorn die medio 2024 kan starten. Meer informatie daarover volgt binnenkort.