Brug over Oostermoerse Vaart wordt vervangen: Hunzeweg drie maanden afgesloten

De Groeve – Van 7 augustus tot en met 17 december 2023 is een gedeelte van de Hunzeweg (N386) afgesloten voor verkeer. In die periode wordt in De Groeve de bestaande brug over de Oostermoerse Vaart vervangen. Verkeer wordt omgeleid met borden. Voor fietsers en voetgangers komt er een tijdelijke brug ten noorden van de bestaande brug.

Werkzaamheden
In de bouwvak wordt de bestaande brug gesloopt. De maand september gebruikt aannemer Koninklijke Oosterhof Holman om de nieuwe landhoofden te realiseren. In oktober komt er een nieuw brugdek. Daarna wordt een faunapassage aangelegd, komen er nieuwe leidingen en zijn er asfaltwerkzaamheden. In combinatie met werkzaamheden aan de brug wordt ook asfaltonderhoud gedaan. In de laatste 3 weken van september komt er nieuw asfalt op de Hunzeweg.