Huldiging zwemmers De Brug na Special Olympics in Berlijn

Vijf leden en twee begeleiders van Stichting De Brug Midden-Groningen hebben deelgenomen aan de Special Olympics. Van 17 t/m 25 juni 2023 vonden de Special Olympics World Games 2023 plaats in Berlijn. Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen deden hieraan mee. Nederland werd op deze speciale olympics vertegenwoordigd door deelnemers van Stichting de Brug uit Midden-Groningen. Vanwege hun uitstekende prestaties zijn de deelnemers op 28 juni gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen.

Ontzettend goede resultaten
De zwemmers van De Brug hadden een zware voorbereiding achter de rug. Ze hebben veel trainingen gehad en hebben het hele land door gereisd om diverse voorbereidingen te treffen. Dit leidde tot hele mooie resultaten tijdens de Special Olympics in Berlijn:

Patrick Brockschmidt:
100 m. wisselslag 4e
100 m. schoolslag 4e

Rolf Smit
50 m. rugslag 1e
25 m. schoolslag 5e

Jan Pestman
100 m. rugslag 4e
100 m. vrije slag 6e

Risette Schumer
50 m. schoolslag 3e
50 m. vrije slag 7e

Nicole Goos
25 m. schoolslag 4e
25 m. vrije slag 4e

Woensdag 28 juni werden de atleten gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen. Ze sprak uit hoe trots ze was op de deelnemers en hun resultaten op de Special Olymics. Naast een boeket bloemen kregen alle zwemmers en de begeleiders een mok met hun naam erop. Het team werd begeleid door Yvette Pama en Martijn Oosterveld. Net als de wethouder zijn zij ook erg trots op hun pupillen.