Alse Dijkstra wint fotowedstrijd gemeentegids 2023

Alse Dijkstra uit Hoogezand heeft de eerste prijs gewonnen in de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2023. Daarmee komt zijn inzending, een foto van de nieuwbouw in Gorecht, dit jaar op de omslag van de nieuwe gemeentegids.

Prijswinnaars
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft dinsdagmiddag de drie prijswinnaars van de fotowedstrijd in Het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand gefeliciteerd en hun prijs overhandigd.
“De winnende foto staat symbool voor toekomstperspectief voor onze inwoners. Met de brug lijkt de rode loper voor onze inwoners uitgerold. Het is een prachtige foto met veel kleur en een mooie compositie in de combinatie met de fietsbrug.”, aldus burgemeester Hoogendoorn.
De 2e prijs ging naar Marte Koorenhof met een foto van de bloeiende berm langs een akker aan de Bieleveldslaan in Harkstede. Anita Lammersma ontving voor haar foto van een mooie boerderij in Kiel-Windeweer de 3e prijs.

Prijs
De gelukkige winnaars krijgen een geldprijs van €75,- (1e prijs), € 50,- (2e prijs) en € 25,- (3e prijs). Dit prijzengeld is beschikbaar gesteld door Akse Media, de uitgever van de gemeentegids. Naast de foto´s van de prijswinnaars zijn er nog 13 andere foto´s in de gids geplaatst. De nieuwe gids wordt deze maand huis aan huis verspreid. Iedereen die een foto heeft ingestuurd, ontvangt bericht of zijn/haar foto in de gemeentegids staat of niet.

Fotowedstijd
Tijdens de zomer van 2022 riep de gemeente inwoners op om mee te doen aan een fotowedstrijd. Inwoners konden hun foto’s, die ze maakten in Midden-Groningen, aanleveren. De gemeente Midden-Groningen ontving 120 inzendingen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “We zijn blij met zoveel enthousiaste fotografen in onze gemeente. We bedanken alle inzenders voor hun deelname”.