Klusbus bezoekt 100ste adres

Maandagmiddag reed de Klusbus voor bij de familie Roeffel uit Slochteren. Zij zijn het honderdste adres waar de Klusbussers gratis komen helpen met kleine energieklussen. Om dit te vieren nam Klusbusser Jacob taart en bloemen mee. Een mooi cadeau, maar het mooiste cadeau is natuurlijk het geld dat de familie op hun energierekening gaat besparen. Met de gratis radiatorfolie bespaart de familie Roeffel nu jaarlijks circa 25 euro per radiator. Paul Roeffel: “We leven al behoorlijk energiezuinig, maar het aanbrengen van radiatorfolie lukt mij zelf niet. Fijn dat de Klusbus daarmee heeft geholpen.”

Met kleine aanpassingen is direct energie en geld te besparen. Inwoners uit Oost-Groningen met een slecht geïsoleerd huis of twee linker handen kunnen een beroep doen op de Klusbus. De Klusbussers van Jouwbespaarcoach komen namens de gemeente langs met materiaal en gaan gratis aan de slag. Denk hierbij aan het bevestigen van tocht-strips en radiatorfolie of het dichtkitten van naden en kieren.

Wethouder Erik Drenth: “De gemeente Midden-Groningen vindt het belangrijk dat iedereen zo energiezuinig mogelijk kan leven. We helpen dan ook graag, zoals in dit geval met gratis materiaal en hulp bij kleine energieklussen. De Klusbus is een van de maatregelen uit het pakket om inwoners te helpen energie te besparen. Dat vandaag de Klusbus in Slochteren al bij het 100e adres in Oost-Groningen komt, is wel een teken dat het in een behoefte voorziet.”

De Klusbus
Inwoners die hulp willen van de Klusbus kunnen een afspraak maken via Jouwbespaarcoach.com/klusbus. Ook huurders kunnen zich aanmelden voor de Klusbus. Jouwbespaarcoach is een gezamenlijk initiatief van de Oost-Groninger gemeenten, waaronder de gemeente Midden-Groningen, en helpt woningeigenaren met energie besparen en verduurzamen.