Huldiging zwemmer Henk Slomp uit Zuidbroek

Zwemmer Henk Slomp uit Zuidbroek wist op 16 en 17 februari meerdere medailles in de wacht te slepen tijdens het Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in het zwembad van Heerenveen. Voor deze bijzondere prestaties werd hij gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen op donderdag 30 oktober om 10.00 uur in het huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Open Nederlandse Masters Kampioenschappen
Henk Slomp wist tijdens deze Kampioenschappen meerdere prijzen te bemachtigen Heerenveen in de categorie 65+:
Resultaten
1.500 meter vrije slag Goud
400 m vrij Zilver
50 m. vlinder Brons
200 meter vrij Zilver
800 meter vrij Zilver

Zwemprestaties Henk Slomp
Henk is al jaren erg actief op verschillende vlakken. Hij is lid van zwemvereniging De Inktvis en traint 3 à 4 keer per week. Tijdens de zwemwedstrijden in Luxemburg in 2021behaalde hij eerder al goud op de 1.500m en 1.800 meter vrije slag. En tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Masters korte baan in 2020 won hij de eerste prijs bij de: 1500 m vrije slag, 400 m vrije slag, 50 m vlinder en 800 m vrije slag. Ook nam hij in 2022 deel aan het Nederlands Kampioenschap onderwaterschaken in het zwembad in het Willem-Alexander Sportcentrum in Groningen. Hij verloor zijn 5 partijen, maar kijkt terug op een hartstikke leuke avond.

Wethouder Annemiek Hoesen: “De resultaten die Henk heeft bereikt en het plezier dat hij daarbij heeft zijn bewonderenswaardig. Het is belangrijk om op alle leeftijden fit & vitaal bezig te blijven. De verschillende vormen van sport en plezier die er tegenwoordig voor alle leeftijden zijn maken dit mogelijk. Zo kan iedereen op zijn eigen manier sportief bezig zijn!″