Burgemeester en wethouder pakken de bus

Keurig op tijd kwam vanochtend Stadsbuslijn 515 aan bij de halteplaats P.S. Gerbrandyhof. Daar stapten burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Evert Offereins in de bus. Zij deden dit op uitnodiging van het bestuur van Stichting Stadsvervoer HS.

Twee buslijnen
Stichting stadsvervoer HS beheert binnen de gemeente Midden-Groningen twee openbaar vervoersbuslijnen. Stadsbuslijn 515 rijdt door een zeer groot deel van Hoogezand en Sappemeer. Buurtbuslijn 516, start bij het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand en rijdt via o.a. Martenshoek, langs Foxhol, door Kolham, Scharmer met als eindbestemming de dorpskern van Harkstede. Beide buslijnen zijn opgenomen in het netwerk als openbaar vervoer binnen Publiek Vervoer Groningen-Drenthe. Ze hebben een vaste route, een vaste dienstregeling en rijden zes dagen per week. De bussen zijn voor iedereen zonder afspraak toegankelijk.

Vrijwilligers houden bustarief laag
De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers. Hierdoor kunnen de tarieven voor de busrit zo laag mogelijk gehouden worden en is het voor iedereen betaalbaar. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Het is binnen onze gemeente nauwelijks bekend dat we een eigen reguliere busdienst hebben terwijl dat voor heel veel mensen juist een aanvulling in hun mobiliteit kan zijn. Hulde aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.” Offereins vult aan: “Je denkt misschien dat dit een buurtbus is waar je voor moet bellen om mee te kunnen. Maar dat is niet zo. Je kunt gewoon zonder afspraak bij de bushalte instappen en ze rijden volgens een vaste dienstregeling.”