Wethouder Patricia Nieland-Kampen geeft startsein E-Waste Race 2023

Van 13 maart tot 6 april strijden tien basisscholen in de gemeente Midden-Groningen en gemeente Eemsdelta tegen elkaar tijdens de E-waste Race 2023. Wethouder Patricia Nieland-Kampen gaf woensdag 8 maart het startsein op CBS De Wegwijzer in Zuidbroek.

Strijd om afval
De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de gemeente Midden-Groningen en Eemsdelta om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in te zamelen. Tijdens de E-waste race verzamelen de kinderen uit groep 6, 7 en 8 elektronisch afval in de buurt, bij familie en vrienden. De school scoort punten met al het afval wat ze hebben ingezameld. Hoe meer E-waste ze inzamelen, hoe meer punten ze verdienen. De winnaar wint een schoolreis.

Deelnemende scholen
De deelnemende scholen in de gemeente Midden-Groningen zijn: CBS De Wegwijzer (Zuidbroek), CBS de Wegwijzer (Slochteren), CBS de Regenboog (Hoogezand), OBS De Springplank (Siddeburen), OBS De Tandem (Zuidbroek), OBS de Walstraschool (Kropswolde), Theo Thijssenschool, locatie De Vosholen (Hoogezand). Van de gemeente Eemsdelta doen de scholen Chr. Basisschool de Triangel (Appingedam), Kindcentrum Noord (Delfzijl) en Hiliglo (Holwierde) mee.

Leuk en leerzaam
Dit leerzame project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over recyclen met een fysieke inzamelactie. Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Op deze manier leren kinderen over het inzamelen van elektronisch afval. Zo wordt het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk! Er valt nog veel te winnen op het gebied van e-waste inzameling. De helft van het Nederlandse e-waste wordt niet ingezameld en blijft liggen op zolder. Zonde!” De E-Waste Race is een samenwerking tussen PreZero, Weee Nederland, Wecycle en gemeenten.