Gemeenteraad op ‘kennismakingstour’ door Meeden en Muntendam

Afgelopen zaterdag was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek in Meeden en Muntendam. Dit als onderdeel van de dorps- en wijkbezoeken die de nieuwe raad regelmatig aflegt om de gemeente nog beter te leren kennen. In Meeden en Muntendam hebben de raadsleden verschillende plekken bekeken en gepraat met inwoners over wat er leeft in hun omgeving.

Aan het begin van het raadsbezoek hebben beide dorpen zich onder leiding van de dorpsraden gepresenteerd aan de raadsleden. Daarbij ging het onder meer over de toekomst van de dorpen en de leefbaarheid. Vervolgens zijn de raadsleden per bus langs verschillende locaties in de omgeving gereden, zoals het Windpark N33, het zwembad De Kolck in Meeden en de dierenweide in Muntendam.

De raad was onder in de indruk van de vele mooie initiatieven in beide dorpen. In MFA De Rode Beuk in Meeden en in MFC De Menterne in Muntendam hebben de raadsleden kennis kunnen maken met inwoners. Hier kwamen mooie verhalen over het dorp, maar ook zorgen naar voren. De raadsleden kunnen dit meenemen bij hun werk in de raad.

Het bezoek aan Meeden en Muntendam was het tweede dorps- en wijkbezoek van de nieuwe raad. De raadsleden hebben eerder al de Schilddorpen (Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem) bezocht. In de komende periode zal de raad ook langsgaan in andere dorpen en wijken in de gemeente.