Gebouw in Kiel-Windeweer 3 maanden op slot na aantreffen hennepkwekerij

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft op 9 februari in Kiel-Windeweer een loods tijdelijk gesloten voor een periode van 3 maanden. In de loods heeft de politie onder andere een hennepkwekerij aangetroffen die in werking was. Het gaat om 894 hennepplanten en andere spullen die nodig zijn om hennep te kweken. De burgemeester kan bij een overtreding van de Opiumwet een gebouw sluiten.

“Met deze sluiting laten we merken dat we de handel in drugs in Midden-Groningen niet accepteren,” zegt burgemeester Hoogendoorn. “We stoppen de bekendheid van de loods als een drugsadres. De handel in drugs stopt. Het gaat hier om een grote en professionele hennepkwekerij. Op basis van de informatie van de politie is het waarschijnlijk dat de aangetroffen drugs in de loods werd verkocht, afgeleverd of verstrekt. Ook was de situatie brandgevaarlijk. De kabels voor de elektriciteit waren niet goed en veilig aangesloten omdat de stroom illegaal werd afgenomen.”

Drugsactiviteiten vormen een gevaar voor de openbare orde en de volksgezondheid. Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen is bedoeld om dat juist te beschermen. De burgemeester doorbreekt met een sluiting de binding van het gebouw met de drugswereld en met criminelen. Een tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de omgeving. Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele straf die een rechter kan opleggen.