Gemeente doneert 1 euro per inwoner voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Op maandag 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door een aardbeving. De gemeente Midden-Groningen leeft mee met de slachtoffers en hun families en vrienden. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn, wethouder Evert Offereins en gebiedsregisseur Liesbeth Zwart bezochten op donderdag 9 februari de Orhan Gazi Moskee in Hoogezand, waar vrijwilligers spullen inzamelen voor slachtoffers van de aardbeving, om hen een hart onder de riem te steken. De gemeente Midden-Groningen doneert 1 euro per inwoner aan Giro 555. Namens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders bood de burgemeester de donatie aan ter waarde van 61.500 euro.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “De gevolgen van de aardbeving in Syrië en Turkije zijn ongekend groot. De beelden die we zien in het nieuws zijn hartverscheurend. Wij leven enorm mee met de slachtoffers. Wij hebben veel inwoners die uit Turkije en Syrië komen met familie en vrienden in de getroffen gebieden. Naast groot verlies is er op dit moment veel onzekerheid over overlevenden. Wij willen aan een ieder die hiermee te maken heeft, ons medeleven betuigen.”

Inzamelingsactie
In de Orhan Gazi Moskee worden door veel mensen spullen gebracht. Ook veel bedrijven geven goederen en geld. Een grote groep vrijwilligers is aan de slag met sorteren, inpakken en transporteren van alle donaties.
Vrijdag 10 februari a.s. wordt een benefietconcert georganiseerd van 19.00-21.00 uur in ’t Kielzog voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Iedereen is welkom.