Henk Bakker interim-gemeentesecretaris

Drs. H.P. (Henk) Bakker is op 7 februari benoemd tot interim-gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Midden-Groningen. Henk Bakker is tijdens zijn loopbaan onder andere gemeentesecretaris geweest bij de gemeente Groningen. Ook is hij burgemeester van de gemeente Bedum geweest van 2006 tot 2010. Op 9 februari begint de heer Bakker met zijn werkzaamheden.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Met Henk Bakker hebben we een zeer geschikte persoon gevonden die het college meteen kan ondersteunen tijdens de komende periode als eerste adviseur en directeur. Ik ben blij dat we op zo’n korte termijn de samenwerking met hem kunnen aangaan.”

Naar verwachting zal de werving en selectie voor de definitieve invulling van de vacature gemeentesecretaris-algemeen directeur 6 tot 7 maanden vergen. Er is gezocht naar een kandidaat met ruime ervaring in het management en openbaar bestuur die direct inzetbaar is om als eerste adviseur deze periode te overbruggen.