‘Van school naar werk’, raad op bezoek bij dr. Aletta Jacobs College

Op donderdagavond 26 januari was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek bij het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Hier werden de raadsleden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het onderwijs. Ook de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt kwam aan bod.

Aan het begin van het bezoek werden de raadsleden rondgeleid door de verschillende gebouwen van de school. Daarna werd uitleg gegeven over hoe het dr. Aletta Jacobs College zijn leerlingen voorbereidt op de toekomst. Het ging daarbij over onder meer kansengelijkheid, voortijdig schoolverlaten, veiligheid, loopbaanbegeleiding en techniekonderwijs.

Door het bezoek hebben de raadsleden meer inzicht gekregen in de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de rol die het middelbaar onderwijs daarin speelt. Deze informatie kunnen zij meenemen wanneer daar in de raad over gesproken wordt. Groepen bewoners, verenigingen of organisaties die ook graag eens in contact willen komen met de gemeenteraad, kunnen dat laten weten aan de griffie via griffie@midden-groningen.nl of telefonisch via 0598-373667.