Gemeenteraad bekijkt situatie Speelgoedbank Amalia met eigen ogen

Afgelopen donderdag was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek bij Speelgoedbank Amalia. Deze stichting geeft gratis speelgoed aan kinderen uit gezinnen die op of onder bijstandsniveau moeten rondkomen. Onlangs sprak de voorzitter van de stichting in bij een raadsvergadering. Daar deelde hij zijn zorgen over de beperkte ruimte op hun locatie aan de Thorbeckelaan in Hoogezand. Reden voor de raadsleden om de situatie met eigen ogen te willen bekijken.

Tijdens het bezoek werd de raad bijgepraat over de stand van zaken en rondgeleid door het pand. Het bestuur en de bedrijfsleidster gaven aan dat het huidige pand niet groot genoeg is om alle gezinnen te kunnen helpen die zij zouden willen helpen. Bovendien zijn er problemen met de toegankelijkheid. De verwachting is dat een andere locatie naast extra ruimte nog meer positieve gevolgen heeft. Er kunnen dan waarschijnlijk meer vrijwilligers worden aangetrokken, waardoor de speelgoedbank vaker en langer open kan zijn.

Door het bezoek hebben de raadsleden de situatie van de speelgoedbank zelf kunnen bekijken. Ook konden ze in gesprek over de zorgen die er zijn. Deze kijk in de praktijk kunnen de raadsleden meenemen in de gemeenteraad. Groepen bewoners, verenigingen of organisaties die ook graag eens in contact willen komen met de gemeenteraad, kunnen dat laten weten aan de griffie via griffie@midden-groningen.nl of telefonisch via 0598-373667.