Overdracht van nieuwe brandweerauto in Harkstede

Harkstede – Zaterdagmiddag om 13.45 uur vond de officiële overdracht plaats van de nieuwe TS van brandweer Harkstede. Het voertuig staat sinds begin november op de uitruk en heeft inmiddels een aantal uitrukken meegemaakt. De eerste inzet was voor assistentie bij een grote brand aan de Meint Veningastraat in Hoogezand.

De kazerne moest voordat de auto arriveerde verbouwd worden omdat hij anders niet zou passen. De vloer is verlaagd, het gebouw heeft hogere deuren gekregen en de oranje zwaailamp op de brandweerwagen is aangepast om in de garage te passen. Ploegchef Jan Fokken van Gijssel kreeg uithanden van teamleidster Ingrid van Elst de sleutel overhandigd die hij op zijn beurt weer doorgaf aan chauffeur Bas Coster die het hele proces van de nieuwe wagen heeft begeleid namens het korps. Het was dan ook aan hem om het voertuig gehuld in rook uit de kazerne te rijden.