Gemeente Midden-Groningen verstuurt vanaf 2023 geen papieren afvalkalenders meer

De gemeente Midden-Groningen verstuurt vanaf 2023 de afvalkalender met daarop alle inzameldagen niet meer per post aan alle huishoudens. Deze afspraak is al met de invoering van het nieuwe afvalbeleid in 2018 gemaakt.

Inzameldagen en wijzigingen via Afvalwijzer en app ‘Afval M-G’
Inwoners vinden de actuele inzameldagen bij hun in de buurt via de Afvalwijzer (www.mijnafvalwijzer.nl) of in de gratis app ‘Afval M-G’.

Inwoners kunnen via www.mijnafvalwijzer.nl de afvalkalender downloaden en printen. Inwoners die thuis niet kunnen printen, kunnen vanaf half december de afvalkalender uit laten printen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. De gemeente raadt inwoners wel aan om regelmatig op de website of in de app te kijken voor als er wijzigingen zijn.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Een papieren afvalkalender huis-aan-huis versturen kost veel geld en is ook gevoelig voor fouten. We plannen inzamelroutes altijd vroeg omdat we rekening moeten houden met mensen en materiaal. In de loop van een jaar kunnen inzameldagen of routes gewijzigd worden. Bijvoorbeeld als mensen of inzamelauto’s anders ingezet moeten worden. We proberen er altijd voor te zorgen dat dat niet hoeft, maar dat kan niet altijd. Hoe goed we dit via de Regiokrant, de website en onze sociale media ook proberen te melden, we bereiken niet altijd iedereen. En vaak wordt alleen op de papieren afvalkalender gekeken. Om ervoor te zorgen dat er geen misverstanden ontstaan, is het handiger op de website of in de app te kijken. Daar staat altijd de actuele informatie.”