Hospice Gasthuis Hoogezand-Sappemeer gaat 1 november weer open

Met ZINN als nieuwe zorgaanbieder opent het Hospice Gasthuis Hoogezand-Sappemeer op 1 november opnieuw haar deuren. Zorgaanbieder Beter Thuis Wonen stopte in april waarna een periode van leegstand volgde. Met ZINN – dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand – kan het hospice dat van grote waarde is voor de regio per 1 november weer gasten ontvangen.

Organisatie
ZINN heeft de afgelopen maanden onderzocht of zij voldoende personeel beschikbaar heeft voor het hospice en dat blijkt het geval. Daarnaast zijn financiële zaken afgestemd met zorgverzekeraar Menzis.
In het hospice zal ’s nachts altijd een zorgproffesional van ZINN aanwezig zijn. Dagelijkse wijkverpleegkundige zorg wordt geleverd door zorgmedewerkers van de thuiszorgteams Eras en De Reensche van ZINN. Het borgen van de kwaliteit van zorg staat hoog in het vaandel bij ZINN. Daarom werden – voorafgaand aan de definitieve heropening – diverse informatieve/scholingsbijeenkomsten voor zorgmedewerkers georganiseerd in samenwerking met de vrijwilligerscoördinator van Humanitas, de heer Gerrit de Vries.

Vrijwilligers
Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat worden gasten van het hospice omringt door vrijwilligers. De waarde van vrijwilligers is niet in geld uit te drukken. Met het uitvoeren van ondersteunende taken en vaak alleen hun aanwezigheid maken zij een groot verschil voor de gasten. Álle vrijwilligers van het hospice hebben aangegeven hun taken onmiddellijk na de heropening weer te willen oppakken en dat is veelzeggend. Desalniettemin wordt ook naar nieuwe vrijwilligers gezocht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Humanitas Midden-Groningen.

Vertrouwen
Het bestuur van het hospice geeft aan dat de tijdelijke leegstand wel financiële gevolgen heeft gehad, maar dat er, ondanks ook een forse verghoging van de energielasten, geen problemen dreigen. Het bestuur is blij in ZINN een nieuwe zorgaanbieder te hebben gevonden. Teamcoach Monique Kuiken geeft aan dat ZINN blij is te kunnen bijdragen aan de heropening van het hospice en ziet de samenwerking met het grootste vertrouwen tegemoet. De samenwerking werd bekrachtigd door middel van de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen ZINN – vertegenwoordigd door Teamcoach Monique Kuiken- en de voorzitter van het hospicebestuur de heer Bert Kolk.