Nieuw gereedschap voor Brandweermuseum

Sappemeer – Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer heeft 5 nieuwe gereedschap wagens gekocht zodat de vrijwilligers goed het onderhoud, de restauraties en andere werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren.

Rabo Clubsupport
Het Brandweermuseum heeft mee gedaan met de Rabo Clubsupport en met maar liefst 173 stemmen had het museum ook dit jaar weer een podium plek. De 173 stemmen zijn goed voor een geld bedrag van € 1929,91. Van dit mooie bedrag hebben wij de gereedschap wagens aangeschaft. Wij willen ook alle mensen die een stem op ons hebben uitgebracht heel erg bedanken daarvoor, aldus Marc Bakker secretaris van het Brandweermuseum.

Restauratie
Er staat een restauratie klus te wachten waar we begin december mee gaan starten. Het gaat om de Magirus Deutz van 1965. De Magirus is sinds 2015 in het bezit van het museum. We nemen hem regelmatig mee naar oldtimerdagen en of opendagen bij de brandweer. De restauratie is nodig omdat de voor en achter spatborden verrot zijn, carrosserie heeft wat roest hier en daar en ook de stoel en bank in de cabine moet opnieuw bekleed worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de werkplaats van het museum en in samenwerking met een aantal sponsoren.

Het museum
Het Brandweermuseum is elke dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur en de 2e zaterdag van de maand geopend voor publiek. Het museum is te vinden aan de Kleinemeersterstraat 158 in Sappemeer. We hebben een ruime parkeerplaats waar u GRATIS kunt parkeren. Wij hebben momenteel nog geen entree prijzen, maar een vrije gift in onze blusemmer is altijd welkom.