Brandweer redt bewoners en huisdieren van balkons na kelderbrand in Foxhol

Foxhol – De brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zevental mensen en hun huisdieren met een hoogwerker en ladder van hun balkons gehaald nadat er een brand was uitgebroken in de kelder van een flat aan de Gruttostraat in Foxhol. De bewoners konden vanwege de forse rookontwikkeling in het trappenhuis hun woning zelf niet verlaten.

Een aantal mensen zijn door medewerkers van de ambulancedienst gecontroleerd, of vervoer naar het ziekenhuis nodig was is niet bekend. Een medewerkster van de Koninklijke Marechaussee heeft vlak voor de brandweer arriveerde nog een kat uit het portiek gered, de kat is opgevangen en later levend overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance die er mee naar een dierenarts zijn gegaan.

De brand in de kelder was snel onder controle. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.