Open Monumentendag Midden-Groningen

Wethouder Annemiek Hoesen geeft op 10 september om 10.00 uur de aftrap van de Open Monumentendag Midden-Groningen in het Oosterpark in Hoogezand. Zij doet dit symbolisch door het hijsen van de vlag. Aansluitend is er een rondleiding door het Oosterpark waarvan de restauratie dit jaar bijna is afgerond. De muzikale omlijsting wordt verzorgd met het 100-jarige orgel: De Zwarte Dorus.

De VriendenLoterij Open Monumentendag
Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Open Monumentendagen Midden-Groningen en het landelijk bureau Open Monumentendag in samenwerking met de VriendenLoterij. Met dit evenement wordt de aandacht voor de monumenten in onze gemeente vergroot. Het doel is om cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek.
Wethouder Annemiek Hoesen: “De gemeente Midden-Groningen heeft een gevarieerd en ruim aanbod aan monumenten in de diverse dorpen en wijken. Tijdens deze dag kunnen alle inwoners deze bezichtigen en genieten van het mooie erfgoed in onze gemeente. Als wethouder maak ik mij sterk voor het behoud van cultureel erfgoed en raad ik iedereen aan op pad te gaan langs deze prachtige monumenten”

Deelnemende monumenten en activiteiten op 10 september 2022
Elk monument, groot of klein, heeft een verhaal. Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag worden vele historische deuren opengezet en is bij meerdere monumenten iets bijzonders te beleven op cultureel gebied. Meer informatie over de activiteiten en de monumenten die meedoen is te vinden op: www.openmonumentendag.nl/comite/midden-groningen/