Man uit Siddeburen aangehouden na achtervolging

Appingedam – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging een 22-jarige man uit Siddeburen aangehouden. Agenten wilden de man rond kwart over drie in de nacht in Appingedam aan de kant zetten voor een reguliere verkeerscontrole. De man gaf echter geen gehoor aan het stopteken en ging er vandoor. De politie zette een achtervolging in en wist de man een kwartier later op de Hoofdweg in Slochteren tot stoppen te dwingen. De bestuurder stapte snel uit nadat deze in een voortuin tot stilstand was gekomen, echter zette een politiebus de bestuurder klem. In de auto zaten drie inzittenden deze werden allen aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hoogezand. De 22-jarige bestuurder bleek onder invloed. Ook werd hem artikel 5 van de wegenverkeerswet opgelegd in verband met gevaarlijk rijgedrag.