Naturalisatieceremonie gemeente Midden-Groningen

Op woensdag 22 juni hebben 19 inwoners van Midden-Groningen (16 volwassenen en 3 kinderen) in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Deze inwoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit Palestina, Syrië, Azerbeidzjan, Trinidad en Tobago, Irak, Albanië en Suriname. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Tijdens deze ceremonie was er een grote groep inwoners van Midden-Groningen die het Nederlanderschap hebben gekregen en met hen ook familieleden die daarvan getuige wilden zijn. Dat was gezellig, maar ook indrukwekkend. Veel verschillende verhalen en levensgebeurtenissen kwamen tijdens deze bijeenkomst bij elkaar. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis (met vreugde en verdriet) mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst. Het is fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen veel geluk toe in onze gemeente.”