Midden-Groningen begint met online verlengen rijbewijzen

Met ingang van 1 augustus 2022 is het in de gemeente Midden-Groningen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Inwoners kunnen het rijbewijs dan al na twee werkdagen ophalen bij de gemeente.

Online aanvragen is alleen mogelijk om het rijbewijs te verlengen of uit te breiden met extra categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel eerst naar het gemeentehuis.

“Met deze nieuwe service bieden we onze inwoners een extra stuk gemak en snelheid in onze dienstverlening. Na de aanvraag ligt het rijbewijs dan al na twee werkdagen klaar bij de gemeente. Het past goed in onze filosofie om onze dienstverlening voor onze inwoners zo eenvoudig en effectief mogelijk te maken. De gebruiker staat daarin centraal,” zo licht burgemeester Adriaan Hoogendoorn toe.