41-jarige vrouw verdacht van faillissementsfraude

Een 51-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen is maandag door de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) van de belastingdienst aangehouden. Een tweede verdachte, een 41-jarige vrouw vermoedelijk woonachtig in België, wordt nog gezocht. Beide vrouwen worden verdacht van faillissementsfraude. Tijdens de doorzoeking van de woning van de 51-jarige vrouw in de gemeente Midden-Groningen is er beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, digitale gegevensdragers.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een aangifte van faillissementsfraude door een curator. De twee vrouwen, waren bestuurders van een stichting die thuiszorgactiviteiten verrichtte. De stichting ging in februari 2020 failliet. Ondanks verzoeken van de curator werden door de vrouwen niet de gevraagde inlichtingen of administratie verstrekt. Ook voldeden de bestuurders volgens de curator niet aan de wettelijke administratie- en boekhoudplicht. De vrouwen worden ook verdacht van het onttrekken van gelden en goederen aan de failliete boedel.