Naturalisatieceremonie gemeente Midden-Groningen

Op woensdag 20 april hebben verschillende inwoners van Midden-Groningen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Het gaat om mevrouw Alexandrina Breevaart Petraru uit Roemenië, de heer Artur Ashotovitch Sarkisian en zijn 2 kinderen, afkomstig uit Azerbeidzjan, de heer Yousef Saba, mevrouw Rogina Saba, de heer Abdullah Shawqi, de heer Mohammad Ghezlan en zijn dochter, allen afkomstig uit Syrië, mevrouw Candice Renee Roberson uit de Verenigde Staten van Amerika, mevrouw Amneh Almorai uit Syrië, de heer Ahmad Jamshidi uit Afghanistan en mevrouw Cynthia Gandakusuma, afkomstig uit Indonesië.

Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Er waren tijdens deze ceremonie veel inwoners van Midden-Groningen die het Nederlanderschap hebben gekregen en met hen ook veel familieleden die daarvan getuige wilden zijn. Veel verschillende verhalen en levensgebeurtenissen kwamen tijdens deze bijeenkomst bij elkaar. Het is fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen veel geluk toe in onze gemeente. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis (met vreugde en verdriet) mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst.”