Koninklijke onderscheiding voor drie vertrekkende raadsleden

Hoogezand – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft dinsdagavond drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Mieke Bos-Carabain, Fré Bos en Maarten van der Meijden kregen tijdens hun laatste raadsvergadering als raadslid van de gemeente Midden-Groningen een Koninklijke onderscheiding. Alle drie werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ze ontvangen hun Koninklijke Onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor Midden-Groningen. Mieke Bos kwam op voor de agrariërs. Wanneer het ging over de duurzaamheid in relatie tot de landbouw kon je merken dat dit Mieke raakte. Ze hield dan ook een bezielend betoog toen de raad daarover debatteerde. Fré Bos had vooral financiën als portefeuille. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst als raadslid en als wethouder. Hij is een man van weinig woorden, maar als hij echt iets vond, dan vond hij dat ook en viel er niet aan te tornen. Maarten van der Meijden staat bekend om zijn gedegen dossierkennis en is inhoudelijk sterk. Een zeer gedegen voorzitter. Sinds vorig jaar was hij ook plaatsvervangend voorzitter van de raad. Als volksvertegenwoordiger hebben ze alle drie een belangrijke bijdrage geleverd aan de voormalige gemeenten Menterwolde, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer en aan de huidige gemeente Midden-Groningen. Daar heb ik enorme waardering voor.”