Kieskompas gemeente Midden-Groningen live met kieshulp Steffie

Inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf donderdag 17 februari gebruik maken van het Kieskompas. Nieuw bij de gemeenteraadsverkiezingen in Midden-Groningen is de kieshulp Steffie.

De verkiezingsdag is een dag waarop veel mensen met een beperking, senioren, laaggeletterden, anderstaligen en andere kwetsbare mensen niet gaan stemmen of ongeldig stemmen. Samen met Kieskompas heeft Hoewerktstemmen.nl van Steffie dit jaar voor het eerst een eenvoudige kieshulp gemaakt. Zo kan de doelgroep op een eenvoudige manier bepalen welke politieke partij het beste bij hun past. Dit kan door de voorspelbaarheid van het stemmen te vergroten en de angst om te gaan stemmen te verminderen.

De stellingen in Kieskompas zijn samen met de betrokken partijen vastgesteld. De methodiek van Kieskompas garandeert dat de politieke partijen voldoende van elkaar verschillen op deze stellingen. Bovendien is Kieskompas de enige stemhulp die de standpunten van alle partijen controleert. Dit geeft de kiezers de garantie dat de informatie in Kieskompas volledig en betrouwbaar is. De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn op 16 maart. Maar ook op 14 en 15 maart kan er in Midden-Groningen al gestemd worden.