‘nieuwe’ voertuig voor Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer

Dinsdag 14 september 2021 heeft brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer een “nieuw” voertuig aan de collectie toe kunnen voegen dankzij een bruikleen overeenkomst met het Daf museum in Eindhoven.

Ergens eind juli kreeg Marc Bakker secretaris van het brandweermuseum een telefoontje van de conservator van het Daf museum in Eindhoven met de vraag of het brandweermuseum misschien interesse heeft bij een Daf 7 streper autoladder uit 1953. Ja zeker wel, alleen wil ik dat nog even voorleggen bij de rest van het bestuur. Na een kort overleg met het bestuur en op voorwaarde als er nog plek voor is, werd besloten om op het voorstel in te gaan van het Daf museum.
We hebben een paar voertuigen verplaatst en zo ruimte weten te creëren zodat de Daf onderdak krijgt in ons mooie museum aldus Marc Bakker.

De aflevering was geheel onverwachts en on aangekondigd maar zeker niet minder welkom. We zijn dolblij dat deze mooie Daf 7 streper in bruikleen bij ons mag staan. Het is voor zijn leeftijd nog een nette auto, starten en lopen, het ladderpakket werkt nog, alleen de remmen moeten even na gekeken worden, maar dat is een bekend probleem bij oude voertuigen die lange tijd stil staan.

De Daf V50 uit 1953, opgebouwd bij Carrosserie bedrijf Remmers en ladderpakket is gebouwd door Metz. Hij heeft 7 chromen strepen voorop de grill, vandaar de naam 7 streper. De ladderwagen is gebouw op een 9,5 ton chassis.

Bent u nieuwsgierig naar de Daf en ons museum? U bent op Dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur of op de 2e zaterdag van de maand van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom in het Brandweermuseum. Na telefonisch afspraak zijn andere dagen en tijden ook mogelijk, voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Marc Bakker op 0651826079 mailen mag ook info@hbvvhs.nl