Huis van Cultuur en Bestuur op tijd en binnen budget opgeleverd

Het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand is technisch opgeleverd door de BAM aan de gemeente Midden-Groningen. Daarmee is de bouwkundige oplevering binnen de planning en binnen het budget gerealiseerd. De medewerkers van het gemeentehuis kunnen volgende week verhuizen zodat de dienstverlening vanaf 12 juli vanuit het Huis van Cultuur en Bestuur kan plaatsvinden.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ondanks de coronamaatregelen is het gebouw op tijd en binnen het geraamde budget opgeleverd. Een prestatie van formaat! Daarmee liggen we op koers om vanaf 5 juli naar het nieuwe gebouw te verhuizen.“

Verhuizing van 5 tot en met 8 juli
De verhuizing van de oude locaties naar het Huis van Cultuur en Bestuur is van 5 tot en met 8 juli. Vanwege corona is de verhuizing van de circa 400 medewerkers verdeeld over vier dagen. Op dit moment wordt het meubilair, zoals werkplekken en kasten verhuisd. Ook worden de ICT-voorzieningen op dit moment ingericht.

Vanaf 12 juli gemeentehuis open voor publiek
Vanaf maandag 12 juli kunnen de inwoners weer terecht in het gemeentehuis in het Huis van Cultuur en Bestuur. Tot die tijd blijven de tijdelijke locaties Slochteren en Hooge Meeren open. De tijdelijke locatie Muntendam is in verband met de verhuizing al gesloten.

Folder openingstijden en dienstenhuis-aan-huis bezorgd
In het Huis van Cultuur en Bestuur komen bibliotheek, Kielzog (theater, muziekschool en Grand Café) en het gemeentehuis van Midden-Groningen onder één dak. Alle inwoners ontvangen eind juni/begin juli een folder in de bus waarin alle diensten en openingstijden staan. Daarin staat ook hoe mensen geholpen kunnen worden die niet of moeilijk naar het gemeentehuis kunnen komen.

Open dag 18 september
Op zaterdag 18 september houden de bibliotheek, Kielzog en het gemeentehuis een open dag onder de naam ’Ontdek en ontmoet’. Tussen 10 en 16 uur kunnen inwoners dan een kijkje nemen in het Huis van Cultuur en Bestuur en kunnen ze zien en beleven wat de drie organisaties de inwoners van Midden-Groningen te bieden hebben.