Wethouder Jaap Borg dient ontslag in

In de raadsvergadering van 24 juni werd de raad op verzoek van het college gevraagd een besluit te nemen over het opzeggen van het vertrouwen in wethouder Jaap Borg. Het verloop van het debat zorgde ervoor dat wethouder Borg zelf zijn ontslag indiende voordat de raad tot besluitvorming kon overgaan.

Vertrouwensbreuk
Het college heeft op 23 juni het vertrouwen in de samenwerking met wethouder Jaap Borg opgezegd, omdat aan het licht is gekomen dat de wethouder het college niet geïnformeerd heeft over de permanente verhuur van de tweede recreatiewoning die hij bezit. Dit is in strijd met het beleid van de gemeente. Het college heeft wethouder Borg gevraagd zijn functie neer te leggen, maar de wethouder wilde dit aan de gemeenteraad overlaten.

Betekenis besluit
Het besluit van dhr. Borg betekent dat zijn ontslag als wethouder van Midden-Groningen onmiddellijk ingaat.