Werkbezoek Tjeerd Van Dekken aan project Kansrijke Groningers in Hoogezand

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken bracht vandaag een werkbezoek aan het Project Kansrijke Groningers bij de Christelijke Basisschool Het Galjoen in Hoogezand.

Project ICT-onderwijs
Het werkbezoek begon met een hartelijk ontvangst door de voorzitter van Kansrijke Groningers, Geert Bijleveld. Daarna werd een bezoek gebracht aan de klas van leerkracht Evelien, die met haar leerlingen bezig is aan het project ICT-onderwijs. Tijdens de gesprekken met leerlingen kreeg de gedeputeerde een goed beeld van wat dit project in de praktijk voor hen oplevert.

Eigen talenten beter leren kennen
Door de leerlingen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met de uitgebreide mogelijkheden van ICT en techniek, kunnen zij hun eigen talenten en interesses beter leren kennen. Dit gebeurt door extra ICT-onderwijs in het basis en voortgezet onderwijs te geven. Leerlingen kunnen zo een voorsprong meenemen in het werken met ICT. Daarnaast krijgen zij ook binnen- en buitenschools techniekonderwijs. Hierbij komen ze in contact met ondernemers uit de omgeving en krijgen zo een goed beeld van de kansen in hun directe omgeving.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Kansrijke Groningers is een prachtig voorbeeld van regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven om basisschoolleerlingen straks een goede aansluiting op de arbeidsmarkt te bieden. Doordat scholen in de regio collectief extra aandacht schenken aan bijvoorbeeld ICT en techniek, worden de kansen voor de leerlingen groter op een duurzaam en zelfstandig economisch bestaan in de toekomst. In Groningen -en vandaag in Hoogezand- werken we op deze manier aan de toekomst van Nederland.”

Kansrijke Groningers
Optimale ontwikkelingskansen en daarmee een goede aansluiting op de arbeidsmark bieden aan 20.000 kinderen in de regio. Dat is het doel van de 22 schoolbesturen in het aardbevingsgebied, verenigd in Kansrijke Groningers. Het project wordt grotendeels gefinancierd door de Economic Board Groningen, de 4 aardbevingsgemeenten en de provincie Groningen. De provincie Groningen subsidieert dit project met een bedrag van € 400.000,–. Daarnaast wordt dit project ook ondersteund door Werken aan Ontwikkeling vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG).