College Midden-Groningen maakt bezwaar tegen nieuwe dienstregeling van OV-bureau

Het college van de gemeente Midden-Groningen maakt via een inspraakreactie bezwaar op de plannen van het OV-Bureau voor de busdienstregeling van 2022. Zij heeft er begrip voor dat er bezuinigd moet worden als gevolg van de coronacrisis, maar vindt ook dat het openbaar vervoer in Midden-Groningen niet verder verslechterd mag worden, nadat station Sappemeer Oost is gesloten en lijn 174 tussen Zuidbroek en Groningen is gestopt met rijden. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat Sappemeer weer een streekbus krijgt en bovendien dat de directe spitslijn tussen Stadskanaal en Groningen via Hoogezand zo snel als mogelijk weer gaat rijden.

Onlangs heeft het OV-Bureau de hoofdlijnen voor de dienstregeling 2022 gepresenteerd voor de stads- en streekbussen in Groningen en Drenthe. Het voorstel van het OV-Bureau is om lijn 71 en 76 samen te voegen. Lijn 71 was een nieuwe buslijn die is ontstaan nadat het OV-Bureau in oktober 2020 had besloten lijn 174, tussen Zuidbroek en Groningen, op te heffen. In december 2020 is vervolgens station Sappemeer Oost gesloten. Hierdoor is er wederom sprake van afname van het openbaar vervoer. Het college pleit voor een streekbus door Sappemeer, door het behoud van lijn 71 en de route daarvan uit te breiden met een extra lus door Sappemeer.

Wethouder Jaap Borg: “Als gemeente waren we positief over de ontwikkelingen van de spitslijn 107 tussen Stadskanaal via Hoogezand naar Zernike. Ook omdat de verwachting was dat voor de toekomst het aantal ritten zou worden uitgebreid. Het is spijtig te constateren dat deze lijn vanwege corona voorlopig stopt. We gaan ervan uit dat deze busverbinding alsnog weer gaat rijden, zodra dat maar enigszins kan, zodat er weer sprake is van een rechstreekse buslijn tussen Hoogezand, Sappemeer en Stadskanaal”.