Aangepast programma Dodenherdenking Midden-Groningen

De Dodenherdenking op dinsdag 4 mei 2021 kan ook dit jaar op de 19 plaatsen in de gemeente Midden-Groningen niet op traditionele wijze doorgaan. Het is een belangrijk moment voor veel mensen, een moment om gepast bij stil te staan. Daarom heeft de gemeente samen met haar 4 mei comités een alternatief programma.

Algemeen programma
De lokale 4 mei comités van Midden-Groningen leggen een krans bij de monumenten, waar anders de herdenking was. Hier mag geen publiek bij aanwezig zijn. Van de comités zijn alleen de mensen aanwezig die er functioneel moeten zijn en zij houden 1,5 meter afstand. De lokale 4 mei comités blijven tijdens de 2 minuten stilte bij het monument. In plaats van een toespraak bij het monument, zendt de gemeente om 19.45 uur een vooraf opgenomen speech van burgemeester Adriaan Hoogendoorn uit via het YouTubekanaal van Midden-Groningen.