GGD Groningen opent woensdag corona-testlocatie in Hoogezand

GGD Groningen opent met ingang van woensdag 24 maart a.s. een corona-testlocatie in gemeente Midden-Groningen. Deze testlocatie bevindt zich aan de Hora Siccamastraat 2 in Hoogezand en is de tiende GGD-testlocatie in de provincie Groningen.

Met de opening van deze testlocatie in Hoogezand wordt voor de inwoners van Midden-Groningen de drempel om zich te laten testen lager, zo meent burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. “Bij klachten is het altijd raadzaam om je snel te laten testen. Als dat vlakbij je eigen woonplaats kan plaatsvinden, helpt dat om eerder besmettingen op te sporen en zo de verdere verspreiding zo vroeg mogelijk te stoppen. Dat is in het belang van ons allemaal. Maak er dus gebruik van zou ik zeggen. ”

Testlocatie
De testlocatie aan de Hora Siccamastraat 2 in Hoogezand maakt gebruik van testkamers. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen zich melden op de afgesproken tijd. Auto’s en fietsen kunnen geparkeerd worden op het parkeerterrein en vanaf daar loopt men naar binnen.

De corona-testlocatie in Hoogezand wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is van maandag t/m vrijdag open van 9.30 tot 15.30 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdrukte tot een minimum beperkt. Ook is er een verkeersregelaar aanwezig.

Vaste looproute
Bij de ingang van de testlocatie staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de testlocatie geldt een vaste looproute. De looprichting wordt aangegeven met borden.