Supermarkt in Groningen overvallen door groep jongeren

De politie heeft vrijdagavond 6 minderjarigen, waarvan vier uit de stad Groningen en twee uit Hoogezand, twee 19-jarige mannen uit de stad Groningen en een 44-jarige man uit Hoogezand aangehouden na een overval op een supermarkt aan de Kerklaan in Groningen.

De supermarkt werd tegen 20.15 uur overvallen door een groep jongeren die in de winkel met winkelmandjes begon te gooien. Een deel van de groep jongeren, bleef buiten de winkel. Vanuit die groep werd zwaar vuurwerk afgestoken, waardoor in ieder geval twee auto’s werden beschadigd. Een van de jongeren die de winkel was binnengegaan klom over de servicebalie en pakte een aantal pakjes sigaretten. Meteen daarop verlieten de vier jongeren de supermarkt en maakten zich uit de voeten.

De politie was echter dichtbij en kon al snel een negental personen aanhouden. Dat gebeurde deels op aanwijzen van getuigen. Het ging hierbij om 6 minderjarigen, waarvan vier uit de stad Groningen en twee uit Hoogezand, twee 19-jarige mannen uit de stad Groningen en een 44-jarige man uit Hoogezand. Zij zaten zaterdagochtend nog vast en zullen worden gehoord over hun aandeel in deze zaak.