Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer Helmantel

De heer H.W. (Hendrik Wietze) Helmantel heeft vanmiddag (10 december) een Koninklijke Onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid ontvangen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adriaan Hoogendoorn: “De heer Helmantel ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding omdat hij zich al bijna 50 jaar inzet voor de Hervormde kerk/hervormde gemeente Slochteren, onder andere als beheerder van de kerkelijke begraafplaats Slochteren. Daarnaast zet hij zich al veertien jaar in als vrijwilliger voor de Slochter Molenstichting, die de zorg heeft over twaalf molens. Hij is ook vrijwilliger molenaar op de molen De Ruiten in Slochteren. Voor zijn inzet als vrijwilliger in onze gemeente ben ik hem zeer erkentelijk en ik overhandigde hem dan ook graag zijn Koninklijke Onderscheiding.”