Geen Sint Maarten in winkelcentrum de Hooge Meeren

Hoogezand – Kinderen kunnen op 11 november geen Sint Maarten lopen in winkelcentrum de Hooge Meeren in Hoogezand. De winkeliers geven gehoor aan het advies van de Veiligheidsregio Groningen om geen Sint Maarten-evenement te organiseren.

Langs de deuren
Het feest waarbij kinderen met lampions langs de deuren gaan, kan ‘gewoon’ doorgaan. Kinderen hebben immers maar een klein aandeel in de verspreiding van het virus, zeker buiten. En als iedereen zich aan de regels houdt, is er genoeg ruimte om drukte te voorkomen.

Niet meedoen: briefje op deur
Heb je klachten? Blijf dan thuis en doe de deur niet open. Als je tot een kwetsbare groep hoort, overweeg dan om niet mee te doen. Voor ieder die niet aan Sint Maarten wil meedoen: laat dat even weten, bijvoorbeeld met een briefje op de deur.

Voorverpakte traktaties
Wil je wel meedoen? Laat met een lampion of windlicht zien dat kinderen aan kunnen bellen. Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt. En geef het liefst voorverpakte traktaties.