Gezonken jacht in de haven van Slochteren moet zo snel mogelijk weg

Het jacht dat gezonken is in de haven van Slochteren moet zo snel mogelijk worden weggehaald. Dat heeft de rechter in Groningen maandagmiddag beslist. De eigenaar van het schip verliest daarmee de zaak die hij had aangespannen.

Hij is van mening dat de gemeente ook een aandeel heeft in het zinken van het schip door het stroom af te sluiten waardoor de pompen het water niet meer weg konden krijgen. Ook wilde de man langer de tijd krijgen om het jacht weg te halen. De rechter vindt echter dat er genoeg tijd is geweest en dat de hij zelf de bergingskosten moet betalen.

De gemeente Midden-Groningen en waterschap Hunze en Aa’s lieten begin juli weten dat ze gingen handhaven in de haven van Slochteren. Reden hiervoor was een olievlek die eerder werd aangetroffen. De brandweer heeft toen maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.