Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen tijdens alternatieve lintjesregen

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vanochtend alsnog de Koninklijke Onderscheidingen voor Midden-Groningen kunnen uitreiken nadat het op de officiële datum van de lintjesregen, 24 april 2020, niet kon vanwege de toen geldende coronamaatregelen.

In theater Kielzog overhandigde burgemeester Hoogendoorn het lintje aan de gedecoreerde, waarna hij de mogelijkheid bood aan de partner of familielid van de gedecoreerde om deze op te spelden. De burgemeester mocht dit niet zelf doen, vanwege de regel om anderhalve meter afstand te houden.

Adriaan Hoogendoorn: “Ik ben blij de versierselen nu te hebben kunnen geven aan de mensen die de Koninklijke Onderscheidingen hebben verdiend, ook al gebeurt het opspelden via een ander persoon. Uiteraard had ik iedereen al telefonisch gesproken op vrijdag 24 april en ze gefeliciteerd, maar het is toch fijner als je elkaar daarbij kunt ontmoeten. Hoewel het mij altijd een genoegen is om zelf de Koninklijke Onderscheidingen op te spelden, vind ik het ook prachtig als de partner of familielid van de gedecoreerde dat mag doen. Deze werkwijze is door de nood geboren, maar heeft wel iets moois. Ik ben alle gedecoreerden zeer dankbaar voor wat ze al die jaren voor onze gemeente hebben gedaan en vaak nog doen.”

Vier van de elf gedecoreerden niet bij de uitreiking van vandaag zijn, onder andere omdat deze bijeenkomst op redelijk korte termijn werd georganiseerd.

Foto Venema Media