Zwembad de Kalkwijck weer gedeeltelijk open vanaf 18 mei

Het kabinet maakte vorige week bekend dat binnenzwembaden weer open mochten. Direct na het bericht is het personeel van het zwembad de Kalkwijck aan de slag gegaan om voorbereidingen te treffen voor een veilige en verantwoorde heropening.


Nu binnen- en buitenzwembaden groen licht hebben om de deuren te open, gaat ook het gemeentelijk zwembad de Kalkwijck weer gedeeltelijk open voor bezoekers.

Baantjeszwemmers kunnen vanaf aanstaande maandag 18 mei weer in het zwembad terecht. Zij moeten telefonisch reserveren. Er zijn overal in het zwembad hygiëneregels opgehangen en is er tape aangebracht om 1,5 meter afstand aan te geven. Bezoekers wordt gevraagd om zich aan een aantal hygiënerichtlijnen te houden, zoals thuis douchen, zowel voor als na het zwembadbezoek.

Wethouder Erik Drenth (Sport) over de gedeeltelijke heropening van het zwembad: “Het is fijn voor de gebruikers van het zwembad dat er weer gezwommen kan worden. Wel is het van belang dat iedereen zich goed aan de regels houdt, want het gevaar van het coronavirus is nog niet geweken.”