Toeritten van knooppunt Westerbroek gestremd

Van vrijdagavond 21 februari 22.00 uur tot maandagochtend 24 februari 05.00 uur zijn de beide toeritten 39 vanaf knooppunt Westerbroek afgesloten. Verkeer kan dan vanaf het knooppunt niet naar de N7 richting Euvelgunne en niet naar de A7 richting Hoogezand. Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Euvelgunne. De afritten van de N7 en A7 naar knooppunt Westerbroek blijven wel open.


Aannemerscombinatie Herepoort gaat de bermen aanvullen met zand. Vanwege PFAS-wetgeving heeft dit een aantal weken stilgelegen. Nu de wetgeving is aangepast, kunnen deze werkzaamheden worden uitgevoerd.

FC Groningen
Zaterdagavond speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Voor de supporters wordt na de wedstrijd tussen 22.00 en 00.00 uur een tijdelijke doorgang gemaakt op het knooppunt Westerbroek.

Nieuwe bypass nog niet open
Combinatie Herepoort heeft de afgelopen maanden flink gewerkt aan knooppunt Westerbroek. Het knooppunt is aangepast zodat het meer verkeer kan verwerken. Op de wegen naar de rotonde toe zijn extra rijstroken aangelegd. Ook is er een nieuwe bypass aangelegd voor het verkeer richting Hoogezand.

Het werk is zo goed als klaar, maar de bypass is nog niet open. Behalve het aanvullen van de berm met zand, moet de bebording nog geleverd worden. Zodra deze bebording geleverd is, wordt deze geplaatst en kan de bypass in gebruik worden genomen. Houd de website van Aanpak Ring Zuid in de gaten voor meer informatie over de openstelling.