Politieauto zwaar beschadigd na achtervolging op de Woortmanslaan

Wildervank – Een 33-jarige man afkomstig uit Delfzijl is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden na een achtervolging die eindigde in een ongeluk op de Woortmanslaan bij Wildervank. Politieagenten hadden de gecrashte auto op de A7 tussen Groningen en Foxhol met zeer hoge snelheid zien rijden. De achtervolging werd voortgezet op de N33 en eindigde op de Woortmanslaan waar zowel de personenauto als de politieauto uit de bocht waren gevlogen. Niemand raakte gewond bij beide aanrijdingen. Wel werd een man van 33 jaar, afkomstig uit Delfzijl, aangehouden in de buurt van het ongeval. Hij zou in de gecrashte auto hebben gezeten. De bestuurder zou de plek van het ongeval hebben verlaten. Toch werd deze man meegenomen naar het politiebureau. Dat in verband met de verdenking van rijden onder invloed.