Nieuwe traumahelikopter gepresenteerd

Eelde – Op vliegveld Eelde is dinsdagochtend de nieuwe traumahelikopter en de snelle interventie voertuig gepresenteerd. Op deze gloednieuwe heli is een camera is gemonteerd om achteruit te kunnen kijken, is een nieuw brancard-systeem aanwezig en beschikt de heli over infraroodlampen om beter in het donker te kunnen vliegen.


Aan de introductie van deze helikopter is een intensieve periode van training voorafgegaan. Zowel de piloten, de verpleegkundigen als de artsen hebben de afgelopen maand ervaring op kunnen doen met het nieuwe materiaal zodat straks de optimale zorg kan worden geboden.

Volkswagen Touareg
Naast de helikoper is er ook een nieuwe hulpverleningsauto gepresenteerd, een Volkswagen Touareg R line 23. Met dit voertuig wordt het mobiel medisch team over de weg vervoerd als het weer te slecht is om te kunnen vliegen.

Foto’s Melarno Kraan